Forlovet

Ringe

Ved ringforlovelse skal der bruges to glatte guldringe eller ringe med sten. I ringene skal der står partnerens fornavn (så hun får hans navnetræk og omvendt) samt dato for forlovelsen. Man bærer typisk ringen på venstre ringfinger.

Man kan genbruge forlovelsesringene under vielsen, hvor man så kan få indgraveret vielsesdatoen ved siden af forlovelsesdatoen. Er man ikke ringforlovet, så anskaffer man vielsesringe specielt til dagen. Denne gang skal ringen sidde på højre ringfinger. (Faktisk er udvekslingen af ringe ikke en obligatorisk del af vielsen, så den kan udlades hvis man syntes.)

Symbolsk betydning

Ringen har ikke anden betydning end den åbenlyse; at man er forlovet/gift. De gamle grækere så ringen som et symbol på evighed - da den ikke har en start eller slutning. Og forhåbentligt er parrets kærlighed ligesom ringen; evig.

Overtro

Hvis man mister sin forlovelsesring, så er det et tegn på ulykke. Værre bliver det, hvis det er vielsesringen, da den er velsignet. Uden den er man let bytte for djævelen.

I gamle dage, sagde man at den der først sætter vielsesringen på ægtefællens finger, får magten i ægteskabet.

Pas på når du vælger dagen, for du skal undgå Tycho Brahes dagene som er følgende dage:

Foruden Tycho Brahes dagene, skal man (om ikke andet, så i middelalderen) ikke vælge onsdag eller fredag, da det vil ende ulykkeligt. Siden er det blevet til tirsdage der er den bedste dag at forlove sig. Så er det vist også sat på plads.

Stenenes betydning

Hvis der skal være sten i ringene, kan man vælge en sten som svarer til den måned forlovelsen/vielsen finder sted. Alternativt kan man vælge sten udfra den betydning man i gamle dage sagde, at stenene gav ejeren.

Ligesom blomster har, så har stenene også en betydning: